mandag den 9. april 2012

The work

The wallgarden her på penninghame estate, er et fantastisk sted at arbejde. Haven er omgivet af en 4 meter høj stenmur, hvilket gør at det nærmest aldrig blæser derinde, og flere af dagene har det faktisk været helt sommerligt!!
Specielt lige fortiden er det skønt at være her, da planterne hober sig op i drivhuset og da vi lige er begyndt at plante de første planter ud.
Tingene her foregår noget anderledes end jeg er vand til, da grøntsags produktionen her er i meget mindre skala, og det foregår efter permakultur-principper, altså ved at arbejde sammen med vores alles moder-jord, efterligne naturen som hun har designet den, men på en måde så det er gavnligt for os.
Vi bruger er del tid i drivhusene fortiden, vi sår nye planter løbende, samtidig med at de 'gamle' pottes om eller plantes ud.
Men der er heldigvis også en masse at se til ude i haven, vi har lavet forskellige højbede, bl.a. er vi igang med hugelbedene som ses på; et af billederne. Bede bygges op af træ; som er godt igang med rådningsprocessen, hvorefter bede dækkes med jord igen. Ser frem til at se et endeligt resultat på de bede.
Derudover har vi lavet nogle keyhole-bede, som vi nu har plantet jordbær, turnips, bønner og ærter i. Alle planter er blandet sammen i små klynger af hver, for at de kan udnytte hinandens forskelligheder og fordele. Billeder af de bede vil komme senere, det bliver så smukt!!
Det første billed er et bed med wild-garlic, som vi lavede for et par uger siden. Denne plante findes i stor stil langs vejkanter i nogle områder heromkring. Fantastisk duft!

Ja, der er en masse forskellige spændende ting at lave her, og da permakultur-projektet er meget nyt, er vi med i designfasen, hvilket er vildt godt og lærerigt.

Der er selvfølgelig også fede ting at tage sig til udover arbejdet i haven, men da der sker så meget i haven for tiden,  er mit fokus primært deroppe. Derfor blev det til dagens emne.
 
Håber i alle har nydt påsken!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar